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Question:

If I have a truck manufactured in 2000, but there is no ECM installed, is this an exception to the ELD rule?

Answer:

No. A motor carrier operating a vehicle with a manufactured model year of 2000 and newer and without an ECM is subject to the ELD rule. If the currently installed 
engine does not support an ECM and is unable to obtain or estimate the required vehicle parameters, then the operator must use an ELD that does not rely on ECM 
connectivity, but nevertheless meets the accuracy requirements of the final rule.

Appendix A to Subpart B of Part 395 sections 4.2 and 4.3.1 of the ELD rule.
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